Virtuelt teamwork – hvordan man gør det effektivt
Som du måske har bemærket, går jeg ind for altid at undersøge, hvordan man får de bedste eksperter til at arbejde sammen som et team. Mit råd er altid, at man ikke kun kigger ind i virksomheden, men også søger efter ekspertise uden for virksomheden – også globalt.
Med teammedlemmer spredt over hele kloden – eller bare rundt om i landet – hvordan arbejder man bedst sammen, når man rent faktisk arbejder på distancen?
Et af de problemer, der ofte afholder ledere og medarbejdere fra at kontakte eksterne eksperter, er tekniske udfordringer. Det kan dog være nemt at implementere teknologi, der giver mulighed for virtuelt samarbejde.
Der findes en lang række værktøjer på markedet til at understøtte møder på distancen. Prisen varierer fra gratis til ret dyre løsninger afhængig af kvalitet og funktionalitet. Inkludering af video kan endda få dine teammedlemmer til at føle sig tættere på hinanden. Du kan dele din skærm med andre eller se en andens skærm ved at bruge det gratis værktøj, join.me
Andre virtuelle samarbejdsværktøjer inkluderer::
- Glance (del din computerskærm over Internettet)
- Dropbox (del filer og få adgang fra næsten enhver computer, mobiltelefon eller mobilenhed)
- Evernote (del og samarbejd i jeres noter)
Jeg oplever stadig mange store virksomheder, der opstiller tekniske barrierer for at tillade deres medarbejdere at bruge kommunikationsteknologi, som ville gøre det mere effektivt at arbejde med teammedlemmer uden for virksomhedens netværk. Hovedargumentet er normalt et sikkerhedsproblem. Jeg er sikker på, at de kan finde en løsning på det, hvis topledelsen var i stand til at forstå det reelle potentiale for disse værktøjer til at øge innovationen ved at få medarbejderne til at lære af og samarbejde med eksterne eksperter. Dette vil igen føre til højere indtægter og omkostningsreduktioner.
Er du i stand til at bruge den slags værktøjer i din virksomhed? Hvis ikke, hvad er de typiske argumenter for ikke at bruge dem?